ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ INFORMER A.E. ME THN SOFTWARE A.G.

Οι Πρόεδροι των Εταιρειών INFORMER A.E. εισηγμένης στο Χ.Α. κ. Σίμος Σιμούδης, και SOFTWARE A.G. εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, Μr

Karl-Heinz Streibich, σε κοινή ανακοίνωση τους σήμερα δηλώνουν την μεταξύ τους υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τηv Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Χώρες Ανατολικής Ευρώπης, για προώθηση των υπηρεσιών και της τεχνογνωσίας της SOFTWARE A.G. σε “λύσεις πληροφορικής” σε μεγάλους Οργανισμούς και Τραπεζικά Ιδρύματα.

Η SOFTWARE A.G. χαρακτηρίζεται ως η XML Company παρέχοντας μία, σε πραγματικό χρόνο, ολοκληρωμένη και ενοποιημένη σύνδεση εφαρμογών και συστημάτων (real time single view), συγχρονίζοντας υπολογιστικά συστήματα διαφόρων λειτουργικών συστημάτων όπως mainframes, UNIX, WINDOWS, LINUX κλπ.

 Οι λύσεις της SOFTWARE AG βασίζονται σε μια σειρά από δικά της προϊόντα τεχνολογίας αιχμής όπως: 

  • Natural – Development of large-scale applications
  • ApplinX – Modernization of legacy applications
  • EntireX – XML – powered integration
  • Tamino – Number one in XML management
  • Adabas – High performance database

Με 2500 υπαλλήλους σε 59 χώρες η SOFTWARE AG υποστηρίζει συστήματα 3000 πελατών ανά τον κόσμο. Μερικοί από αυτούς είναι, η Lufthansa, η ZDF, η Dresdner Bank AG, η Swiss Post, η Daimler-Chrysler, η Deutsche Bahn AG (Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι), η BP και η VIAG Interkom.

H SOFTWARE A.G. ιδρύθηκε το 1969 και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος και πλέον καθιερωμένος προμηθευτής σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων, στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς.

Η εταιρεία εδρεύει στο Darmstadt της Γερμανίας και το 2004 είχε συνολικό τζίρο 411 εκατομμύρια Ευρώ.

Ήδη εδώ και ένα χρόνο οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με επιτυχία σε έργα της Ευρωπαϊκής Κοινότητος σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο αξίας μεγαλύτερης των 6 (έξι) εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ προετοιμάζονται και νέες συνεργασίες για νέα μεγάλα έργα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και στην Ελλάδα .

 Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες για ανάπτυξη ΄προς όφελος και των δύο εταιρειών: 

Εκτιμάται ότι τα προϊόντα και οι λύσεις της SOFTWARE AG θα βοηθήσουν την INFORMER να εισχωρήσει σε νέους μεγάλους πελάτες στον χρηματοοικονομικό χώρο (και όχι μόνο) οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ενοποίησης διαφορετικών τεχνολογιών και διαφορετικών εφαρμογών καθώς και προβλήματα εκσυγχρονισμού των υποδομών τους

Ταυτόχρονα αναμένεται ότι η SOFTWARE AG θα αποκτήσει προσβάσεις σε μια γεωγραφική περιοχή όπου η δραστηριοποίηση της INFORMER τα τελευταία χρόνια την έχει καθιερώσει σαν ένα πολύ σημαντικό παίκτη στον χώρο των INTEGRATIONS.