Υπογραφή Σύμβασης με την Libra Bank Ρουμανίας

Η LIBRA BANK επενδύει σε σε νέα λύση πληροφορικής υψηλών προδιαγραφών για να υποστηρίξει τα σχέδια επέκτασής της στη Ρουμανία 

 

Υπεγράφη σύμβαση για την προμήθεια και υλοποίηση νέου συστήματος core banking system καθώς και άλλων ολοκληρωμένων λύσεων που έχει αναπτύξει η INFORMER

Η INFORMER Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της INFORMER Financial, επελέγη από την Libra Bank ως κύριος ανάδοχος για το νέο σύστημα core banking, το οποίο θα υποστηρίξει την στρατηγική επέκτασης της Τράπεζας.

Το management team της Libra Bank σχεδιάζει να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την επένδυση στην διεθνή λύση συστήματος core banking, που πρότεινε η INFORMER Financial. Το πλέον σημαντικό όφελος είναι ότι η έτσι εξασφαλίζεται ότι η Libra Bank θα έχει στην διάθεσή της την τεχνολογία εκείνη η οποία θα της επιτρέψει να υποστηρίξει το φιλόδοξο επιχειρηματικό της σχέδιο για «οργανική ανάπτυξη» τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η πρώτη φάση αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου αφορά τον διπλασιασμό του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων από 14 σε 30 εντός του 2006. Το νέο μηχανογραφικό σύστημα προσφέρει την απαιτούμενη δυναμικότητα ώστε να εξυπηρετηθεί η σχεδιαζόμενη επέκταση ενώ ταυτόχρονα θα δώσει στην Τράπεζα ένα σημαντικό πλεονέκτημα “time-to-market” σε ότι αφορά την δημιουργία νέων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ρουμανική αγορά.

Ο κ. Andrew Ruffell, Αναπληρωτής CEO, INFORMER Financial δήλωσε σχετικά: “Είναι τιμή μας ότι το management της Libra Bank μας εμπιστεύτηκε σαν κύριους ανάδοχους για να εγκαταστήσομε μια συνολική και ολοκληρωμένη λύση στην Τράπεζα. Η λύση μας αξιοποιεί μια αρχιτεκτονική συστημάτων best-of-breed βασισμένη πάνω στο T24™, το core banking software της TEMENOS που είναι market leader. H INFORMER Financial θα υλοποιήσει το TEMENOS T24™ σε περιβάλλον απόλυτης ολοκλήρωσης με άλλα συστήματα της INFORMER όπως το Smart Reporter™, το Loan Originator 24™, και το ARMONIA ERP σε περιβάλλον hardware IBM και ORACLE’s RDBMS. Αυτό το configuration θα υποστηρίξει τα σχέδια επέκτασης της Τράπεζας και θα δώσει την δυνατότητα στην Τράπεζα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα στις διαμορφούμενες τάσεις της αγοράς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών.”

Το TEMENOS T24™ αναγνωρίζεται διεθνώς σαν ένα από τα πιο προηγμένα core banking συστήματα με πάνω από 400 πελάτες σε 111 χώρες. Επί πλέον η Τράπεζα απεφάσισε να ενσωματώσει τρία ακόμη best-of-breed software components που έχει αναπτύξει η INFORMER τα οποία επεκτείνουν περαιτέρω τις δυνατότητες του T24™: 

  • SMART REPORTER – για τα Ρουμανικά regulatory reporting requirements
  • LOAN ORIGINATOR 24 – για την end-to-end επεξεργασία δανείων, retail και corporate, που περιλαμβάνει και συστήματα credit scoring και credit rating
  • ARMONIA ERP – για την παρακολούθηση του κύκλου ζωής των παγίων στοιχείων

Ο κ. Utku Ogrendil, Αντιπρόεδρος της Libra Bank δήλωσε: “Είχαμε σαν στρατηγικό στόχο να επιλέξομε ένα νέο πλήρως ολοκληρωμένο core banking system πριν το τέλος του χρόνου και το οποίο σχεδιάζομε να υλοποιήσομε μέσα στο 2006. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπρος υπογράφοντας σύμβαση με την INFORMER Financial βασιζόμενοι σε ένα συνδυασμό κρίσιμων παραγόντων. Σε αυτούς τους παράγοντες περιλαμβανόταν το επιτυχές ιστορικό υλοποίησης και η εμπειρία σε αντικατάσταση core banking systems, τόσο στην Ρουμανία όσο και διεθνώς. Η ύπαρξη τοπικής υποστήριξης, η ύπαρξη μιας αποδεδειγμένης και λειτουργούσης Ρουμανικής Τραπεζικής Πλατφόρμας σε συνδυασμό με την πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στην υλοποίηση των προϊόντων της TEMENOS είχαν σαν αποτέλεσμα να επιλέξει η Libra Bank την INFORMER Financial σαν partner.”

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή στην εξέλιξη του Τραπεζικού Συστήματος στην Ρουμανία καθώς η χώρα προχωρεί για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάζεται για το 2007, σύμφωνα με την συνθήκη προσχώρησης που υπεγράφη τον Απρίλιο εφέτος.

Ο κ. Andrew Ruffell, Αναπληρωτής CEO, της INFORMER Financial δήλωσε σχετικά: “Προσβλέπομε στην Ρουμανία σαν μια σημαντική αγορά στον χώρο τον οποίο κινούμεθα ο οποίος παρακολουθεί την χώρα αυτή σαν benchmark για ανάπτυξη ανάμεσα στις προς ένταξη νέες χώρες ”

                                                                             - ΤΕΛΟΣ -

Λίγα λόγια για την INFORMER Financial

Η INFORMER Financial ανήκει στον όμιλο INFORMER ΑΕ που ιδρύθηκε το 1979 και είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΑ και διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Αλβανία, την Σερβία, το Λουξεμβούργο και την Αίγυπτο.

Η INFORMER Financial είναι εξουσιοδοτημένος international system integrator για τα προϊόντα της TEMENOS παρέχοντας όλο το εύρος των υπηρεσιών από την αρχική υλοποίηση μέχρι την υποστήριξη μετά την υλοποίηση. Η εταιρεία έχει αναλάβει πάνω από  30 αντικαταστάσεις core banking systems και παρέχει όλη την γκάμα των σχετικών υπηρεσιών όπως: system upgrades; system health-checks; performance tuning; system outsourcing; outsourcing of help desk services; on-site maintenance, training and support.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην ολοκλήρωση best-of-breed banking software και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την INFORMER Financial επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση : www.informerfinancial.com

 Λίγα Λόγια για την Libra Bank

Από το 2003, η Libra Bank ανήκει στο Αμερικανικό επενδυτικό όμιλο New Century Holdings (NCH), ένα από τους σημαντικότερους ξένους επενδυτές στην Ρουμανία. Η NCH έχει επενδύσει πάνω από 2 ΔΙΣ δολάρια ΗΠΑ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, εκ των οποίων πάνω από 200 εκατομμύρια Δολάρια έχουν επενδυθεί στην Ρουμανία. Με την απόκτηση της Libra Bank 2 χρόνια πριν, επαναπροσδιορίστηκε και η δραστηριότητα της τράπεζας. Το 2004 η Libra ωφελήθηκε από το restructuring που έγινε και απολαμβάνει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στο Ρουμανικό Τραπεζικό Σύστημα το 2005. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2004, τα Δάνεια αυξήθηκαν τον Οκτώβριο του 2005 κατά 180%, από 18.05 million USD σε 50.5 million USD. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν από 27.38 million USD τον Δεκέμβριο του 2004 σε 67.1 million USD τον Οκτώβριο του 2005 (+ 145%). Σε ότι αφορά το σύνολο του ενεργητικού η Libra Bank έφθασε τον Οκτώβριο του 2005 το ποσό των 92.4 million USD, μια αύξηση 108% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2004 (USD 44.38 million).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.librabank.ro

 Media contacts:

For INFORMER Financial:

Andrew Ruffell, Deputy CEO    

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tel: +30 210 9009 208

 For Libra Bank

Alina Vasile, PR Officer

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tel: +40 (021) 208.80.23