Η NATIONAL BANK TRUST ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ INFORMER FINANCIAL,ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ INFORMER A.E.

Η NATIONAL BANK TRUST υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την INFORMER FINANCIAL, θυγατρική της INFORMER A.E., για την εγκατάσταση προηγμένης

τεχνολογικής πλατφόρμας που θα υποστηρίζει με αδιάλειπτο τρόπο (24 x 7) την στρατηγική ανάπτυξης της τράπεζας στην Ρωσική αγορά της οποίας η γεωγραφική διασπορά εκτείνεται σε 10 διαφορετικές χρονικές ζώνες (!!!) 

Η υπογραφείσα σύμβαση αφορά την υλοποίηση του TEMENOS T24™ international core banking system από την INFORMER Financial, the leading systems integrator

                                                               Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2006,

 Η INFORMER Financial ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας ιδιαίτερα σημαντικής σύμβασης με ένα νέο πελάτη στην Ρωσική Ομοσπονδία η οποία αφορά στην υλοποίηση του TEMENOS T24, του γνωστού διεθνούς πακέτου core banking, στην National Bank TRUST, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες τράπεζες σε μια αγορά η οποία περιλαμβάνει πάνω από 1300 τράπεζες.

Ο Rolands Citajevs – Chief Information Officer είπε: “Χρειαζόμαστε κεντρικά συστήματα τα οποία να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και να υποστηρίζουν με συνεπή και αξιόπιστο τρόπο όλους τους πελάτες, να είναι αποτελεσματικά και να προσφέρουν οικονομίες κλίμακας στην τράπεζα. Επιλέξαμε την INFORMER Financial σαν Systems Integration Partner για το πολύ κρίσιμο αυτό έργο, βασισμένοι στο ιστορικό τους, το οποίο είναι 100% επιτυχές τα τελευταία 12 χρόνια. Θα υλοποιήσουν το παγκόσμια γνωστό TEMENOS T24™ core banking system που θα αποτελέσει την καρδιά της νέας μας πλατφόρμας και το οποίο θα συμπληρωθεί με πρόσθετες best-of-breed software λύσεις από την GCP (Global Consulting Partners) και από την INFORMER Financial προκειμένου να καλύψομε όλο το εύρος των απαιτήσεών που έχομε στο Δίκτυό μας.

Η συνολική τραπεζική λύση την οποία υλοποιεί η INFORMER Financial στην National Bank TRUST θα επιτρέψει στην τράπεζα να λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επί 7 ημέρες την εβδομάδα σε όλες της χρονικές ζώνες με βάση μια πολύ πιο αποτελεσματική και εύκολα επεκτάσιμη πλατφόρμα hardware εγκατεστημένη κεντρικά .

Ο Ilya Yurov – Group Chairman είπε: “Σχεδιάζομε να ανοίξομε δεκάδες νέα καταστήματα το 2006 και ταυτόχρονα να προσφέρομε αυξημένη ποιότητα εξυπηρέτησης, η οποία δυστυχώς, όπως η έρευνά μας απέδειξε, απουσιάζει από την Ρωσική τραπεζική αγορά. Ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας είναι η χρήση ενός πλήρως ολοκληρωμένου συστήματος το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών μας σε βάση 24Χ7, ενώ παράλληλα θα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει την προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες της αγοράς. Ταυτόχρονα θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται τα αυξημένα μεγέθη συναλλαγών τα οποία ήδη βλέπομε να πραγματοποιούνται καθώς η αγορά αντιδρά θετικά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η National Bank TRUST στους πελάτες της.”

Ο Andrew Ruffell – Deputy CEO της INFORMER Financial είπε: “Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για την National Bank TRUST όσο και για την INFORMER Financial. Η σπουδαιότητα αυτού του έργου είναι «mission critical» και για τις δύο εταιρείες γιατί εξυπηρετεί τα σχέδια επέκτασης της τράπεζας αλλά και τα δικά μας σχέδια να επεκταθούμε στην Ρωσία ως ο leading systems integrator για τα τραπεζικά προϊόντα λογισμικού της TEMENOS. Η Ρωσική αγορά λόγω του μεγέθους της και της ανάπτυξής της είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή γιατί η National Bank TRUST μας επέλεξε ως στρατηγικό της συνεργάτη. Ο αποφασιστικός παράγοντας για την επιλογή αυτή ήταν το αποδεδειγμένο ιστορικό των διεθνών μας επιτυχιών από το 1993.”

                                                                    - ΤΕΛΟΣ -

Λίγα λόγια για την INFORMER Financial

Η INFORMER Financial ανήκει στον όμιλο INFORMER ΑΕ που ιδρύθηκε το 1979 και είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΑ και διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Αλβανία, την Σερβία, το Λουξεμβούργο και την Αίγυπτο.

Η INFORMER Financial είναι εξουσιοδοτημένος international system integrator για τα προϊόντα της TEMENOS παρέχοντας όλο το εύρος των υπηρεσιών από την αρχική υλοποίηση μέχρι την υποστήριξη μετά την υλοποίηση. Η εταιρεία έχει αναλάβει πάνω από  30 αντικαταστάσεις core banking systems και παρέχει όλη την γκάμα των σχετικών υπηρεσιών όπως: system upgrades; system health-checks; performance tuning; system outsourcing; outsourcing of help desk services; on-site maintenance, training and support.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην ολοκλήρωση best-of-breed banking software και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την INFORMER Financial επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση : www.informerfinancial.com

Λίγα λόγια για την National Bank TRUST:

Παρότι είναι ένα νέο όνομα στην Ρωσική αγορά η National Bank TRUST, είναι μια τράπεζα με σταθερές ρίζες και εκτεταμένη τραπεζική υποδομή η οποία εκτείνεται από το Kaliningrad μέχρι το Vladivostok. Η τράπεζα διοικείται από ένα νέο σε ηλικία και δυναμικό team Ρώσων τραπεζιτών οι οποίοι συνδυάζουν με δυναμικό τρόπο δυτικοευρωπαϊκή μόρφωση και εμπειρία από τα best practices στην Δύση μαζί με αποδεδειγμένο track record στη Ρωσική χρηματοοικονομική αγορά.

Η τράπεζα σήμερα λειτουργεί μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου το οποίο αποτελείται από 102 branch offices, 8 περιφερειακά κέντρα και 48 θυγατρικές εταιρείες οι οποίες δουλεύουν τοπικά σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα. Προσφέρει ένα εύρος παραδοσιακών προϊόντων σε όλο το φάσμα των διαφόρων κατηγοριών πελατών: Corporate, retail, SME, κλπ, σε όλο το εύρος της ιδιαίτερα εκτεταμένης Ρωσικής επικράτειας η οποία καλύπτει 10 διαφορετικές χρονικές ζώνες (!!!). Η τράπεζα υπερηφανεύεται ότι μπορεί να προσφέρει πρωτοπόρα προϊόντα καλύπτοντας τις διαρκώς και ταχύτατα εξελισσόμενες ανάγκες της Ρωσικής αγοράς.

Media contacts:

For INFORMER Financial:                               For National Bank TRUST:

Andrew Ruffell                                                  Mr Dmitry Chukseyev

Deputy CEO                                                     V.P. for PR & Communications

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                       Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tel: +30 210 9009 208                                       Tel: +7095 247 9047