Υπογραφή Συμφωνίας με την Τράπεζα ALFA BANK (UKRAINE) στην Ουκρανία

Η INFORMER FINANCIAL, 100% θυγατρική εταιρεία της INFORMER AE, υπέγραψε συμφωνία με την Τράπεζα  ALFA BANK (UKRAINE) στην Ουκρανία.

 

Η ALFA BANK είναι μέλος του κολοσσιαίου Ρωσικού ALFA GROUP και δεν έχει σχέση με την Ελληνική ALPHA BANK.

To ALFA GROUP (www.alfagroup.org) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

την ALFA BANK Ρωσίας η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων ιδιωτικών συμφερόντων τραπεζών στην Ρωσία, καθώς και τις υπόλοιπες ALFA BANK στην Ουκρανία, το Καζακστάν κλπ.

Την Amsterdam Trade Bank στην Ολλανδία

Την ALFA Capital Markets στην Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ

Σημαντικές επενδύσεις σε oil & gas (συμμετοχή στην TNK-BP), σε εταιρείες Τεχνολογίας, σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αλυσίδες super market κλπ.

Η συμφωνία αφορά την υλοποίηση του τραπεζικού πακέτου Λογισμικού TEMENOS T24 στην ALFA BANK (UKRAINE) από την INFORMER FINANCIAL.

Το έργο κατακυρώθηκε στην INFORMER FINANCIAL μετά από Διεθνή Διαγωνισμό, στον οποίο, εκτός από την INFORMER FINANCIAL, κλήθηκαν οι εταιρείες TEMENOS και BISHOPS CAVANAGH.

Στην τελική επιλογή της INFORMER FINANCIAL από την ALFA BANKβάρυνε το ιστορικό των επιτυχημένων έργων που η εταιρεία έχει να επιδείξει σε πάνω από 35 τράπεζες σε πολλές χώρες, σε συνδυασμό με την δυνατότητά της να αναλαμβάνει και να παραδίδει τέτοιου είδους έργα με σταθερό τίμημα (fixed cost).

Με το έργο αυτό η INFORMER FINANCIAL πραγματοποιεί την είσοδό της σε μια νέα μεγάλη χώρα όπως η Ουκρανία (με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 50 εκατ.), η οποία έχει ιδιαίτερα ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης.

Η INFORMER Financial ελπίζει βάσιμα ότι το έργο αυτό θα ανοίξει πολλές νέες ευκαιρίες:

Στην ίδια την ALFA BANK Ukraine, με την οποία υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και για νέα έργα

Στον όμιλο ALFA GROUP γενικότερα

Στην Ουκρανική Τραπεζική αγορά και στις γύρω χώρες γενικότερα με την διεκδίκηση νέων έργων core banking

Για έργα επεξεργασίας πιστωτικών καρτών όπου δραστηριοποιείται η PAYNET, εταιρία του ομίλου INFORMER.

Το έργο αυτό είναι το τρίτο μεγάλο έργο που υπογράφει η INFORMER Financial το 2007 μετά το έργο της AIZKRAUKLES BANKAστην Λετονία και της Commercial International Bank (CIB) στην Αίγυπτο, και πλέον η εταιρεία, σε συνάρτηση και με την μέχρι τώρα διεθνή της πορεία, θεωρείται «κύριος παίκτης» στην διεθνή αγορά των core banking συστημάτων. 

Το έργο αυτό θα αρχίσει να παράγει οικονομικά αποτελέσματα για την INFORMER Financial ήδη από την αρχή του β’ εξαμήνου 2007.