Η INFORMER FINANCIAL ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ TEMENOS GLOBUSTM ΣΕ TEMENOS T24TM

Αθήνα – Νοέμβριος 2007 – Η INFORMER Financial, θυγατρική εταιρεία της INFORMER ΑΕ και από τους πιο πεπειραμένους φορείς υλοποίησης ολοκληρωμένων

τραπεζικών λύσεων διεθνώς, ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα Αττικής ολοκλήρωσε με επιτυχία το πολύπλοκο και απαιτητικό έργο της αναβάθμισης του κεντρικού τραπεζικού συστήματος από TEMENOS GLOBUSTM G11 σε TEMENOS T24TM R6.

Η INFORMER Financial και η Τράπεζα Αττικής ολοκλήρωσαν το έργο της αναβάθμισης σε εντυπωσιακό χρονικό διάστημα 8 μηνών, αντιμετωπίζοντας ένα σημαντικό αριθμό μοναδικών προκλήσεων:

  • Αναβάθμιση του συστήματος από G11 σε R06, το οποίο αποτέλεσε ουσιαστικά αναβάθμιση σε 5 εκδόσεις (release/version).
  • Μετατροπή της βάσης δεδομένων από Universe σε jBase.
  • Μετάπτωση δεδομένων για ένα σημαντικό μεγέθος αρχείου πελατών, λογαριασμών και συμβολαίων: 450.000 πελάτες, 400.000 λογαριασμοί και 50.000 συμβόλαια.
  • Έλεγχος και μετατροπή ενός εκτεταμένου και παραμετροποιημένου τοπικού τραπεζικού περιβάλλοντος με περισσότερες από 5.000 τοπικές ρουτίνες.
  • Διαχείριση των μετατροπών στο live περιβάλλον της τράπεζας κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

Η Τράπεζα Αττικής είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες που χρησιμοποιεί το TEMENOS T24TM σε όλο το δίκτυο των 65 καταστημάτων της, για να υποστηρίξει τη διαρκώς αυξανόμενη βάση των πελατών της. Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο επίτευγμα θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη υποστήριξη του όγκου συναλλαγών και δεδομένων της Τράπεζας Αττικής, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες μεταξύ των οποίων:

  • Τη δυνατότητα να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας τα απογεύματα ή/και το Σαββατοκύριακο.
  • Σχεδιασμό και συστεμική προσαρμογή νέων ανταγωνιστικών προϊόντων με σύντομο χρόνο υλοποίησης, μειώνοντας το χρόνο εισόδου στην αγορά (time-to-market).
  • Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών στο δίκτυο.
  • Βελτιωμένη διασύνδεση του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος με τα περιφερειακά συστήματα της Τράπεζας.
  • Αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των λειτουργιών της τράπεζας.

Ο κ. Βασίλειος Αξάρης, Διευθυντής Πληροφορικής και Οργάνωσης της Τράπεζας Αττικής, δήλωσε σχετικά:

“Η αναβάθμιση σε Τ24TM αποτέλει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των λειτουργικών δυνατοτήτων της Τράπεζας. ”

Η INFORMER Financial ξεκίνησε τη σχέση της με την Τράπεζα Αττικής το 2001 όταν επελέγη ως φορέας υλοποίησης της αντικατάστασης του κεντρικού τραπεζικού συστήματός της σε TEMENOS GLOBUSTM. Έκτοτε, η Τράπεζα Αττικής έχει επιλέξει να εγκαταστήσει διάφορα επιπρόσθετα περιφερειακά συστήματα της INFORMER Financial, προκειμένου να υποστηρίξει τις αυξανόμενες επιχειρηματικές της ανάγκες και να αυξήσει τη λειτουργικότητα του τεχνολογικά προηγμένου τραπεζικού της συστήματος. Συνακόλουθα, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης οδήγησε στην απόφαση της Τράπεζας Αττικής να επιλέξει ξανά τις υπηρεσίες της INFORMER Financial για την αναβάθμιση από GLOBUS™ G11 στην πιο εξελιγμένη έκδοση του TEMENOS T24TM.

Το TEMENOS T24™ αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά κεντρικά τραπεζικά συστήματα με περισσότερους από 500 πελάτες σε 111 χώρες.

Ο κ. Σίμος Σιμούδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INFORMER Financial δήλωσε:

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που φέραμε εις πέρας γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό το δύσκολο έργο αναβάθμισης, εξοπλίζοντας την Τράπεζα Αττικής με την πιο προηγμένη τεχνολογία για την υποστήριξη των σχεδίων ανάπτυξής της. Το γεγονός ότι έχουμε πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία πολλές φορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η INFORMER Financial είναι καθ’ όλα ικανή να πραγματοποιήσει σύντομες και επιτυχημένες εγκαταστάσεις και να μειώσει το μακροπρόθεσμο κόστος υλοποιήσης για τους πελάτες, παρέχοντας τη δυνατότητα να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.”

Λίγα λόγια για την Τράπεζα Αττικής:

Η Τράπεζα Αττικής ιδρύθηκε το 1925 και είναι σήμερα ένας δυναμικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Ελλάδα που διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο καταστημάτων και 1.200 υπαλλήλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Τράπεζα Αττικής, παρακαλουμε όπως επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.atticabank.gr

Λίγα λόγια για την INFORMER Financial:

Η INFORMER Financial είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης και φορέας υλοποίησης ολοκληρωμένων λύσεων για τα προϊόντα της TEMENOS διεθνώς, παρέχοντας όλο το εύρος των υπηρεσιών από την αρχική μελέτη και υλοποίηση μέχρι και την υποστήριξη μετά την υλοποίηση. Η εταιρεία έχει αναλάβει πάνω από 35 αντικαταστάσεις κεντρικών τραπεζικών συστημάτων και παρέχει όλη την γκάμα των σχετικών υπηρεσιών όπως: αναβαθμίσεις συστημάτων, health-checks, performance tuning συστημάτων, system outsourcing, outsourcing services, on-site maintenance, εκπαίδευση και υποστήριξη. Η εταιρεία ειδικεύεται στην υλοποίηση best-of-breed banking software και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων.

Η INFORMER Financial ανήκει στον όμιλο INFORMER ΑΕ που ιδρύθηκε το 1979 και είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ, διατηρώντας γραφεία στην Αθήνα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Σερβία, το Λουξεμβούργο και την Αίγυπτο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την INFORMER Financial, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.informerfinancial.com

Πληροφορίες

Για την INFORMER Financial:

Γιώργος Αγιουτάντης
Εμπορικός Διευθυντής
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: +30 210 9009 300